Blogger Template by Blogcrowds

Presupusul vaccin


A facut deja inconjurul internetului: de luni, fetele de clasa a IV-a din Romania vor fi vaccinate impotriva cancerului de col uterin.
Nu numai la noi injectiile cu pricina sunt subiect de controversa. Si nu de azi, nici de luna trecuta... ci de acum cativa ani, cand au aparut pe piata. Si totusi, probabil majoritatea parintilor care au fete in clasa a IV-a habar nu au despre asta. Si, intre servici-piata-criza economica-si-temele copiilor e probabil ultimul lucru asupra carora vor face o cercetare personala.
Azi am vorbit cu o doamna din conducerea Federatiei Asociatiilor de Parinti din Romania. Si, intrebandu-o ce parere are despre campania asta, mi-a zis cam asa: "Pai daca ministrul sanatatii zice ca e bine, noi ce sa zicem? Ca doar nu stiu eu mai bine ca el! Eu zic ca cine vrea sa fie sigur, sa mai intrebe un medic de familie.... Dar oricum, parerea mea personala si parerea noastra oficiala e ca nu poate sa fie rau daca e organizat de Minister"
Asa gandeste o mama educata, cu functie de reprezentare. Ma intreb ce gandeste o mama needucata dintr-un sat al Apusenilor. Sau un tata cu studii medii dintr-un fost oras industrial.

Tot azi, am mai vorbit cu cineva din conducerea Asociatiei Romane de Cancer. O doamna care a participat la mai multe seminarii internationale pe tema asta a fost de urmatoarea parere: "Daca as avea o fetita in clasa a IV-a i-as explica de ce nu are nevoie de injectia asta. Si ce trebuie sa faca pentru a nu se imbolnavi niciodata de cancer de col uterin. Iar daca as lucra la Ministerul Sanatatii, as face o campanie de informare si prevenire a cancerului. Cu bani mai putini decat costurile vaccinului si fara efecte secundare in viata copiilor nostri."

Cati dintre parintii fetelor de 10 ani vor afla ca pot refuza vaccinarea prin declaratie scrisa? In fine, cati vor afla despre aceasta campanie inainte ca fata sa le arate locul inrosit al injectiei? Si cati vor da importanta?! E un vaccin in plus, in lungul plan de vaccinuri - norma a Ministerului cu grija electorala fata de putinii copii din Romania...
Sa nu uitam insa ca nici celelalte vaccinuri nu sunt mai recomandate decat asta, dupa parerea unor medici crestini. Un sustinator al acestei idei e profesorul univ dr Pavel Chirila.
Isi va face publica pozitia saptamana viitoare:

Asociaţia „Christiana”, Asociaţia „Pro Vita”, Asociaţia „Sfintii Martiri Brancoveni” şi Asociaţia „Rost”” organizează marţi, 25 noiembrie, la ora 17, la biserica Sfânta Treime din incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu”, bd. Iancu de Hunedoara 30-32, o conferinţă de presă a prof. univ. dr. Pavel Chirilă cu privire la efectele controversate ale vaccinului impotriva cancerului de col uterin.

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire