Blogger Template by Blogcrowds

Ziua Nationala


Sa fie azi sau maine?
Ne varsam adesea amarul (poate pe buna dreptate) blamand tara asta si naravurile oamenilor ei, dar daca ar fi sa gasim numai un motiv pentru care sa fim recunoscatori ca ne-am nascut in acest neam, e acela ca suntem crestini dintru inceput. Oare nu e ziua Sfantului Andrei ziua acestui neam, ziua increstinarii si a renasterii in Adevar? Iata, am primit adevarul din vremea Mantuitorului, de la unul dintre Apostolii Sai.




Am ajuns prima oara la Pestera Sfantului Andrei vara asta. Dupa un drum lung.. Pornit din Brasov, oprit in Bucuresti... leganat pe Dunare. Era cald si eram osteniti. Am imbucat ceva merinde, ferind cainii si viespile ce ne dadeau tarcoale... Si ne-am racorit in Pestera - un spatiu fara timp in care putea incapea tot neamul si toate veacurile de la inceputurile lui pana astazi.
Multi ani - cei care nu-i purtati numele, e si ziua voastra!

4 comentarii:

Ai un premiu de la mine... Te astept sa-l ridice

30 noiembrie 2008 la 11:00  

Asa cred si eu ca ar fi normal,ziua romanilor sa fie ziua crestinarii noastre.Dar asta ar ridica o multime de probleme cel putin constiintelor noastre.Am fi pusi in situatia de a fi mult mai atenti la ceea ce suntem si facem.E mai comod sa nu fim pusi intr-o asemenea situatie...Multumesc pentru tot ce gandesti si publici aici. Ivona

1 decembrie 2008 la 03:13  

Cristina, o sa il ridic cu emotie si apoi o sa il dau mai departe cu bucurie, voua si fiecare. multumesc!

Ivona, mare dreptate ai. Sa multumim Domnului ca nu e mai rau, ca ne puteam sarbatori inca Sfintii in pace si bucurie. Si multumesc eu inca o data ca imi primiti gandurile i simtirile!
Bucurie!

1 decembrie 2008 la 09:40  

Ai mare dreptate, ziua romanilor ar trebuie sa fie ziua Sfantului Andrei. Ii datoram mai mult lui decat unirii.

2 decembrie 2008 la 08:44  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire