Blogger Template by Blogcrowds

Madrigal

Corul Madrigal a sarbatorit astazi 45 de ani de activitate printr-un concert aniversar, la Ateneul Roman. Am avut bucuria sa fiu acolo - multumita unei prietene care a luat bilete.
Au fost cateva ceasuri de bucurie calda, care-au trecut ca minutele.
Muzica clasica, bizantina, muzica romaneasca veche si, in fine, colinde - imbinate duios, uneori cantate aproape soptit. Mi-am dorit sa incremeasca suflarea din sala, sa nu se mai foiasca, sa nu mai resprire. Pe alocuri mi s-a implinit dorinta: au fost momente cand sunete duioase si delicate au oprit si clipirea (despre celelalte in alta poveste - despre educatia culturala si educatia in general a romanului si mai cu seama a crestinului drept-slavitor:)

" Madrigalul (fr. madrigal, it. madrigale) este o poezie lirică de proporţii reduse cu caracter idilic sau galant, care exprimă sentimente delicate sau complimente galante (adresate unei femei). La origine, madrigalul, a fost un cântec pastoral compus pentru mai multe voci. Madrigalul presupune spirit şi virtuozitate, deoarece autorul face complimente femeii iubite, dovedind ingeniozitate în conţinut şi preţiozitate în expresie. Din madrigalul poetic s-a desprins madrigalul muzical, o compoziţie muzicală polifonică, de natură lirică, executată, de regulă, fără acompaniament instrumental. " (Wikipedia)




1 comentarii:

Splendid! Un prof de al meu (proful) zice ca muzica ar fi limbajul cerurilor! :D

10 decembrie 2008 la 20:01  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire