Blogger Template by Blogcrowds


Imi mentin apelul de a-i purta in rugaciune pe cei care, atat de aproape de noi, sunt torturati sau omorati in bataie pentru ca resping minciuna si teroarea regimului comunist din Republica Moldova.
Sa-i pomenim la rugaciunile din Saptamana Patimilor pe:

- Valeriu (Boboc) - prima victima oficiala a Politiei de la Chisinau. Avea 23 de ani si a fost arestat saptamana trecuta pentru ca a participat la un miting. Procuratura sustine ca ar fi murit intoxicat cu gaze, dar o fata care l-a insotit povesteste ca a fost batut cu cruzime de politisti. Parintii spun ca avea capul si corpul plin rani si vanatai. Valeriu (foto) a fost inmormantat de Florii, iar "cazul" a fost declarat inchis.

- Denis, 19 ani - se afla la Spitalul de Urgente din Chisinau. Am vorbit chiar eu cu tatal lui: a fost arestat de la Facultate, dus la Politie, batut ore in sir pana a facut comotie cerebrala, apoi dus la spital, cu catuse. Si-a revenit sambata, cand a fost supus unui nou interogatoriu, de data asta in prezenta tatalui. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, desi nu a fost judecat. Cand medicii (sau politia) vor decide, va fi mutat de la spital la puscarie.

Exista sute de povesti similare. In unele cazuri e vorba de copii sau adolescenti.

Presa si organizatiile neguvernamentale de la Chisinau au intocmit o lista cu peste 800 de persoane care ar fi fost arestate. Zeci sunt inca dati disparuti. Politia continua sa aresteze fara mandat sau explicatii - de acasa, in toiul noptii, de pe strada, de la scoli.

Maine (15 aprilie) sunt renumarate voturile de la alegerile parlamentare de duminica trecuta - castigate de comunisti. E un joc cinic pentru ca nimeni nu a acuzat numararea, ci fraudarea listelor electorale. Intre alte nereguli, se pare ca cel putin 400.000 de morti "au votat". Va fi probabil validata cu aceasta ocazie optiunea lor electorala.

Occidentul tace. Romania a vorbit abia astazi, la peste o saptamana de la acuzatiile lansate de Voronin privind implicarea Romaniei in protestele de la Chisinau. Un discurs tardiv, inutil si mai ales electoral al presedintelui Basescu de la care am aflat ca cei care nu au fost arestati inca ar putea beneficia, curand, de cetatenia romaneasca, pentru ca ar urma sa fie simplicata procedura. Organismele si comunitatea internationala tac si ele. Pana si Biserica tace.

0 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire