Blogger Template by Blogcrowds

Cosmetice organice

Anca mi-a lasat un mesaj la postarea precedenta in care ma "soma" sa renunt la antiperspirantele mele obisnuite (Dove sau Nivea - cu mult incriminatii parabeni si saruri de aluminiu cancerigene).
Si pentru ca sunt grabnic ascultatoare, am dat fuga la "Leacul" - magazin specializat in produse bio.
Am agatat deodorantul din imagine, pe care zice asa: "Deodorant cu bila usor parfumat cu rozmarin, levantica si witch hazel organice, ofera controlul mirosurilor neplacute cu eficienta si de durata. Fara paraben, alcool sau aluminiu ce blocheaza porii. Acest deodorant usor parfumat cu ulei de rozmarin si levantica reduce cresterea bacteriilor. Contine uleiuri esentiale de rozmarin, levantica si witch hazel. Nu are alcool sau alti iritanti; witch hazel, deocristal lichid si saruri de zinc sunt alternative mai sigura si irita mai putin. Impreuna cu o igiena de baza, aceste ingrediente ofera control sigur si natural fara a impiedica functia vitala de a transpira."

E produs de Green People, cateva dintre produsele lor disponibile in Romania (laolalta cu preturile - mari:D) le gasiti aici. Si daca tot m-am dus, am luat si o crema de ochi (in imaginea de mai jos). Nu am mai folosit asa ceva pana acum, dar constat ca uitatul la calculator dublat de ochelari (si inaintarea in varsta - sic!) incep sa devina tot mai vizibile.

Mai aveau si multe altele, m-ar fi tentat o crema de fata, dar nu ma puteam decide asa ca am lasat-o pe altadata. Marturisesc ca voiam de fapt de multa vreme sa incerc varianta deodorantelor "sanatoase" dar nu am mai ajuns la magazinul cu pricina. Deci, Anca, multam ca m-ai urnit, bre.
Adaug totusi ca nu stiu in ce masura sunt eficiente ca nu am mai folosit. (fireste ca o sa revin cu o postare in care o sa ma razboiesc cu Anca in caz ca nu sunt:)) ). Scumpe sunt sigur, ca toate produsele bio - drept urmare m-am intrebat, ca tot romanu' truditor pentru bani, daca or fi un moft. Mi-am amintit ca studii medicale arata ca nu ar fi chiar moft, si ca totusi asa-numitii parabeni (din spray-uri, stik-uri si roll-on-urile obisnuite) ar fi responsabili de aparitia cancerului la san.
Cineva pentru, cineva impotriva? Se abtine cineva?

12 comentarii:

Eu total pentru natural (care acum se numeste bio) :)

6 mai 2009 la 11:32  

Si eu la fel ... sunt pro!
Incearca si detergentii BIO

6 mai 2009 la 12:15  

Nu stiu produsele astea ... eu folosec altceva, tot bio, certificate

6 mai 2009 la 12:16  

Sunt pentru produse naturale , dar sunt impotriva reclamei de tip paranoiac (scuze, deformatie profesionala). Din cate stiu eu si stiu din surse foarte sigure, cancerul mamar are o baza genetica si hormonala, nu are nimic de-a face cu antiperspirantul.
Dar cum poate fi convins un om ca produsul tau e mai bun, decat sa-l ameninti ca ...moare repede si in dureri.

6 mai 2009 la 12:43  

Nicoleta, sa stii ca in sanul extirpat din cauza cancerului s-au gasit particule de aluminiu. Sunt studii facute!
Uite, citeste aici http://www.121.ro/articole/art5337-deodorante-si-cancer.html

6 mai 2009 la 13:36  

Sincer, nici eu nu sunt de acord cu paranoia legat de cosmetice. Mult mai grav este ce otravuri mancam. Ce ma deranjeaza insa si de ce aleg eu natural (in speta organic) este lipsa de respect pentru noi a marilor companii, care fabrica alimente si cosmetice. Aceasta lipsa de respect pentru fiinta umana se manifesta prin incorporarea unor elemente (foarte ieftine) banuite a fi de risc sau a unora clar dovedite nocive pentru organism. Unele ingrediente din cosmetice si hrana sunt folosite in degresantii de motoare si la combustibili!
Iar legat de deodorante, cine stie, parerile specialistilor sunt jumi-juma. Dar nu stiu daca merita sa riscam :) Si ma gandesc ca... eu ca eu, oricum multi ani nu am cunoscut aceste lucruri si abia recent m-am informat. Dar ma gandesc ca este bine de stiut si de evitat ceva atat de absurd (precum potential cancer de la cosmetice!) pentru copiii mei.

6 mai 2009 la 21:41  

Ma simt datoare sa fac precizari. Si sa aduc argumente medicale. Iata doua link-uri pentru personele interesate de subiect
http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/risk/ap-deo
si
http://www.romaniancancerleague.org/dstanculeanu/Totul%20despre%20CANCERUL%20MAMAR%20de%20Dr.%20Dana%20Lucia%20Stanculeanu.html#cap5
Ultimul trateaza si subiectul etiologiei cancerului mamar

7 mai 2009 la 08:21  

Fetelor, foarte va multumesc de mesaje. Dar din pacate nu pot accesa niciun link lasat de voi pentru ca a intrat doar prima parte. Trebuie sa dati un ENTER cand se termina casuta asta de mesaje, ca sa apara pe doua randuri si sa se vaza tot...

Fluturas, tu ce creme zici ca folosesti? Eu sunt inca in documentare in domeniu. Si mai ales ce va sa spuna "certificate"?

Nicoleta, complet de acord cu tine. Cum si cu Sideris. Sunt anti-paranoia si anti-isterii din fire, indiferent despre ce ar fi vorba. Produsele naturale raman de preferat, totusi, pentru ca niste substante chimice si/sau toxice nu sunt dezirabile, chiar daca nu ne grabesc moartea. Apoi, traim oricum atat de departe de firescul si naturalul care obisnuia sa fie viata, incat ce putem elimina nu ne poate fi decat de folos.
Nu de dragul reclamelor si sloganurilor, al modei eco/bio, in numele mediului ori al sloganurilor, ci pur si simplu din respect fata de noi insine. De dragul nostru.

7 mai 2009 la 11:07  

Asa, ca acum am reusit sa citesc articolul.
am scris si eu despre antiperspirante aici: http://viatalatara.wordpress.com/2008/10/07/transpiratia-sau-viata/
dar mai ales aici: http://viatalatara.wordpress.com/2008/10/13/cine-sunt-crinii-campului/
In prezent, am renuntat cu succes la antiperspirante. cineva mi-a scris pe blog ca a trecut printr-o experienta similara si a trecut o perioada pana cand corpul s-a detoxifiat de antiperspirante, in sensul ca tranpiratia era mai deranjanta decat inainte de a le folosi - se crea un fel de dependenta.

deci ai nevoie de rabdare. deodorantele functioneaza pe cu totul alt principiu decat antiperspirantele, vei vedea diferenta, dar nu de a doua zi :)

10 mai 2009 la 08:53  

Deci Anca, in cazul asta eu cred ca am noroc. Adica dupa o saptamana de deodorant din asta bio sunt foarte ok. Adica e eficient. Zic ca am avut noroc in sensul ca eu nu prea sunt dispusa la nu stiu ce rabdare si compromisuri. La mine e asa: plec de acasa dimineata si ma intorc seara. Am pretentia ca intre timp sa nu cauzez greturi celor din jur:D Transpir intre timp destul, ca doar e cald, am de facut diverse drumuri.. si asa mai departe. Nu sunt dispusa sa port un rucsac cu bluze dupa mine ca sa ma schimb la cateva ore si, pentru am putin timp, nu prea imi vine nici sa prepar eu deodorante.
Sunt imposibila, stiu...:)
Daca o sa fie cazul, m-as invoi sa port deodorantul cel nou in poseta, pentru cazul in care e nevoie de un spalat si o improspatare. Da cam asta e tot... Si pana acuma nu a fost nevoie, slava Domnului. Sper sa trec cu succes si definitiv pe varianta asta. Sunt inca in documentari pentru detergent si restul produselor cosmetice bio (crema de fata, gel de dus, sampon...)
Revin cu o postare dupa ce ma mai edific;)

10 mai 2009 la 09:34  

folosirea produselor bio este intr-adevar mai eficienta pentru sanatatea noastra si pentru mediul inconjurator in care traim , acestea fiind biodegradabile si nu contin materii sintetice nocive. Desi se spune despre acestea ca nu se conserva atat de bine deoarece nu contin conservanti, nu este adevarat, acestea contin alte produse cum ar fi sodium benzoat sau potassium sorbate si diferite uleiuri esentiale care sunt cunoscute pentru proprietatile lor conservatoare.

12 mai 2009 la 12:33  

Asa-i, Ioana. Multam de vizita. Sunt eficiente. O sa revin cu o postare pe tema asta curand.

13 mai 2009 la 12:45  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire