Blogger Template by Blogcrowds

Leapsa cosmetica

Daca tot sunt la capitolul lepse, purced sa mai dau curs uneia - de la Irina de data asta - pentru ca tare mult mi-a placut postarea asta a ei despre ingrijirea femeii, din "Scrisorile Caterinei".

Inainte de toate, voiesc a spune ca nu am intalnit barbat (ortodox, neortodox ori ateu) care sa aprecieze, sa isi doreasca ori sa laude femeia neigrijita. Nu am intalnit nici femeie care sa admire pe una mai neingrijita decat ea. Infatisarea ingrijita inseamna, dupa mine, un pic mai mult decat haine curate si e o chestiune de respect - respect de sine si respect fata de ceilalti.
De buna seama nu cred ca femeia credincioasa ar trebui sa fie respingatoare, dar admit - fireste - ca exista diferite intelegeri ale "ingrijirii".

Acum in ce ma priveste, nu prea am topuri:) Nici la cosmetice, cum nici la mancare sau la altele. Dar pot rezuma cam asa:

- nu folosesc farduri, dar nu pentru ca ma tem sa nu ma perpelesc o vesnicie intr-un cazan cu smoala, ci pentru ca pur si simplu nu cred in ele. Si nu simt nevoia. Cred mai curand in naturalete. (apoi, necesita o anume stiinta si indemanare - pe care nu le am; si mai necesita timp - de care duc mereu lipsa)

- folosesc zilnic demachiant pentru a scapa de praful si transpiratia zilei. Aici m-am ghidat dupa sfatul unei cosmeticiene care mi-a spus ca investitia in demachiante nu merita, trebuie doar sa fie potrivit tipului de ten - am incercat, asadar, mai multe - in general produse rezonabile ca pret, cu extracte de plante. Am pielea uscata si foarte sensibila, deci evit apa mizerabila a Bucurestiului si nu folosesc niciodata sapun pentru fata.

- folosesc zilnic crema de fata. Pielea simandicoasa refuza sa accepte produsele cosmetice obisnuite, cu parfum si/sau coloranti, parabeni, asa ca iau creme "de farmacie" pentru ten sensibil (cu apa termala) - Uriage e buna si mai rezonabila ca pret. Am mai folosit Ivatherme, Avene, Vichy. Bune toate. Si scumpe:D

- folosesc uneori fond de ten (hidratant, pentru ten sensibil - Vichy/Uriage/Avene)

- antiperspirant stick Dove sau Nivea

- cand si cand, mai folosesc o apa de parfum fresh de la The Body Shop (urasc mirosurile dulci sau cele puternice)


- pasta de dinti Parodontax cu extract de plante si bicarbonat de sodiu (uneori Lacalut ori Sensodyne). Nu fac parte din cei care cred ca orice pasta de dinti are acelasi efect.

- la sampoane, crema de maini si gel de dus lista e mereu deschisa. Aleg de regula produse pentru piele sensibila, cu mirosuri discrete.

Lista ramane deschisa. Indrazniti!

11 comentarii:

mi s-a recomandat si mie Vishy, dupa ce termin cremele nivea o sa-mi cumpar.Sa incerci glicerina pentru maini, e nemaipomenita.

(arrata tare bine blogul :) )

4 mai 2009 la 21:37  

multam frumos de pont, Irina draga. dar sa iau crema cu glicerina sau exista glicerina ca atare?

Gama Vichy e f buna, sa alegi ce e mai potrivit pentru tenul tau. Eu o tin cu "ten uscat si sensibil", ca asta e...

Si ma bucur ca iti place noua infatisare a blogului. Si mie imi e draga. Te imbratisez, sa va mearga bine! la toti 5;)

5 mai 2009 la 03:11  

Nu folosi aniperspirante, bre!!! Treci pe la Leacul, te rog eu :)

5 mai 2009 la 23:24  

Uite, daca apuc ma duc chiar in seara asta. Promit:) Mi-am propus asta de acum cincisute de ani dar nu am reusit inca...

Sunt chiar curioasa ce au. Sper ca nu antiperspirante naturale care o costa o avere:D

6 mai 2009 la 05:33  

De ce considerati ca Vichy sunt cele mai bune cosmetice? La toate testele sunt pe ultimul loc ... Nu va lasati manipulate de reclama!

6 mai 2009 la 23:32  

Fluturasule, nu a zis nimeni, nicaieri, ca Vichy sunt cele mai bune cosmetice.

Eu am spus doar ca sunt bune - nu cele mai bune, deci. Iar argumentul este ca le-am folosit si pur si simplu pentru mine sunt bune. Asa cum am folosit si unele creme bio si mi s-au parut proaste - adica nepotrivite pentru tipul meu de piele.
Altminteri nu dau doi bani pe reclame;)

ps - dar la ce teste te referi? ca eu nu ma prea ghidez nici dupa teste si de asta chiar nu stiam... da e interesant, lasa si mie te rog niste linkuri, ca is curioasa.

7 mai 2009 la 10:48  

Ioana, nu ma intelege gresit. Eu nu spun ca numai produsele BIO sunt bune. Pana la urma si astea sunt facute din plante si diferite ingrediente care nu sunt prielnice pentru unii. Poti sa faci foarte usor alergie la un produs bio ....
Oko Test este un laborator neutru din Germania care testeaza produsele de pe piata care intra in contact cu pielea. Printre care si produsele cosmetice. Inainte de arunca o privire pe oko test sa nu uitam ca produsele testate sunt fabricate pentru Germania iar produsele similare de la noi, majoritatea sunt fabricate sub licenta prin Slovacia, Bulgaria etc.
Uite http://jurnalulcristinei.blogspot.com/2009/03/tu-ce-sampon-folofesti.html pe blogul meu am postat despre sampoane. Poate in week-endul acesta am sa scanez si partea de creme. Sincer, Vichy e pe ultimele locuri la toate produsele testate.

7 mai 2009 la 11:07  

Eu te cred, Fluturas. Si multumesc de informatiile suplimentare. O sa urmaresc si ce mai postezi, cum ziceam sunt in documentare;)

Am lamurit doar ca nu am spus ca Vichy sunt cele mai bune, ci doar ca pentru mine au fost bune. E o nuanta la care tin. In ciuda testelor oko (de care ma bucur ca am aflat) pentru mine raman bune, dar daca tot sunt pe ultimele locuri, poate incerc si altele;)

Cat despre licentele de Europa de Est, e un neajuns al faptului ca suntem romani. La fel e cu majoritatea covarsitoare a produselor de pe piata, cum stim. De la haine, la unt si crema de ghete.

7 mai 2009 la 11:13  

Foarte interesant cu OKO Test de a carui existenta nici nu stiam. M-am uitat acusi pe blogul tau. Daca pui si partea cu cremele, eu una iti raman datoare...

La sampoane, folosec Alpecin si vad ca e ok din punct de vedere al "otravurilor":)

Am vazut ca esti fan Logona. Se gasesc in farmacii, ori in magazinele bio? As incerca si eu. Sunt in cautare de o crema si un fond de ten bio...

7 mai 2009 la 11:30  

Ioana nu se gasesc in magazine, doar in Germania si Franta cred. De la noi se pot lua prin intermediul unei firme MLM. Pretul din catalog este irelevant ... deoarece eu le cumpar destul de ieftin.
Ti-am scris un e-mail ...

7 mai 2009 la 11:39  

Foarte multumesc, draga mea. Ti-am raspuns;)

7 mai 2009 la 12:08  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire