Blogger Template by Blogcrowds

Leapsa culinara


E veche leapsa asta, dar mi-a fost drag sa fac exercitiul. Postez, asadar, cu intarziere despre felurile preferate de mancare, la indemnul Anei care m-a lepsuit aici

Constat ca nu prea am feluri preferate, ci doar preferinte generale (si pofte trecatoare, desigur;). Imi place mai curand mancarea simpla, pentru ca, imi place sa cred, dincolo de ganduri si ifose suntm simpli, noi - oamenii. Desigur ca nu strica sa ne si complicam (culinar ori ba) din vreme in vreme, dar simplitatea ramane mereu frumoasa.

Imi plac, deci, la nemurire fructele si legumele - aproape fara exceptie si in orice combinatii. Nu sunt deloc fan al mancarurilor romanesti (sarmale, cozonac, slanina, carnati, piftie, ciorba de perisoare, chiftele...) Altminteri, nu cred sa am un fel de mancare constant adorat, dar - de-a lungul vremii - m-am lins pe degete dupa:

- rosii de gradina cu telemea proaspata (imi place si mi-a placut dintotdeauna combinatia. aproape ca as putea-o declara mancarea preferata:)

- salate cu diferite legume si ierburi proaspete (plus branza, eventual), musai asezonate cu ulei de masline si lamaie sau otet balsamic. Sunt fan andive si rucola, salate cu ciuperci crude. Imi plac lintea si sparanghelul.

- paste cu felurite si neinchipuite sosuri si garnituri de legume (nu imi plac pastele cu carne)

- supa de pui cu patrunjel din abundenta

- piure de cartofi (cu lapte si unt) si salata de sfecla rosie (cu hrean si/sau chimen)

- ardei copti (cu salata de vinete/ branza... sau cu orice:)

- lapte cald alaturi de o felie de paine cu unt si gem de casa (sau lapte si paine cu unt si miere)

- salate de fructe in orice combinatii, tarte si placinte cu fructe, fursecuri si produse tip patiserie facute in casa.

Ce am descoperit mai nou si imi place mult e rucola, pe care o folosesc alaturi de salata verde sau in salata de rosii, dar si in mancare cu orez sau paste. Si am mai descoperit prazul - imi place mancarea de praz cu vin si masline, dar si ciorba cu praz si dovlecel (si parmezan)
Ramane lepsa deschisa tuturor care au chef sa ne impartaseasca lista placerilor gustului.

5 comentarii:

pai, de asa stau lucrurile, stiu ca putem sta la aceeasi masa!:) cu o exceptie: sa nu-mi dai cana cu lapte ca o dau pisicii!

2 mai 2009 la 12:23  

Felicitari pt noua fata a blogului, arata foarte bine
Vai ,eu de cate ori am putin timp liber imi vine sa schimb templetul.
Sunt de acord cu combinatia branza cu rosii ,si eu as zice ca e mancarea preferata; imi amintesc ca, eram prin clasa a 3 a ,mamaie era plecata la bai la tratament si eu am ramas doar cu mami acasa; de cate ori ma intreba ce vreau sa mananc ,ii raspundeam "branza cu rosii" doar ca, atunci cand mamaie s-a intors acasa ,de cum a intrat pe usa i-am zis"Vai ,mamaie bine ca ai venit, ca m-a tinut mami numa cu branza si rosii" . Sa mai ai copiiiii.....

2 mai 2009 la 14:00  

multumesc pt raspunsul la Leapsa :)

2 mai 2009 la 14:04  

haha! Bine mai Mihaela, cana cu lapte o voi pastra doar pentru mine;)

(e, de fapt, un inlocuitor de cina si declansator de amintiri... in serile reci de iarna cand mi-e dor de copilarie. bunica ne dadea asa cand eram mici - lapte proaspat si gem facut de ea)

3 mai 2009 la 04:25  

Ana, ma bucur ca iti place noua infatisare. Cealalta nu m-a multumit de la inceput pentru ca era prea ingusta si inchisa. Dar cum nici nu ma pricep si nici n-am vreme, mi-a luat un an sa gasesc ceva mai potrivit:)

Traiasca branza cu rosii si copiii - de pretutindeni si dintotdeauna!!!!

3 mai 2009 la 04:28  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire