Blogger Template by Blogcrowds

Documentar

Luni, 7 decembrie 2009, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Partizanii libertatii (2009), produs de Televiziunea Romana in colaborare cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (IICCR).
Filmul reconstituie viata, lupta si moartea ultimilor partizani din Grupul de rezistenta de la Nucsoara. Cei 16, ofiteri, invatatori, preoti, tarani au fost executati la Jilava, in Valea Piersicilor in noaptea de 18 spre 19 iulie 1959. Maria Plop a murit in ianuarie 1962, dupa ce fiica de doi ani i-a fost luata din inchisoarea de la Miercurea Ciuc.
Proiectia va fi urmata de o o dezbatere la care vor participa realizatoarea Lucia Hossu Longin Stejarel Olaru (narator) si Sorin Chivulescu (regie si imagine), Silvia Colfescu, director al Editurii Vremea si Ioana Voicu Arnautoiu, violonista, conferentiar universitar doctor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, fiica nascuta in munti a Mariei Plop si a lui Toma Arnautoiu, arestata odata cu mama ei si impartasind de la varsta de doi ani conditia de detinut politic.
Partizanii libertatii (48 min, producator: Alexandru Munteanu) face parte din seria de documentare „Reconstituiri“ a TVR si IICCR.
Accesul publicului este liber.

2 comentarii:

f. tare!

30 noiembrie 2009 la 23:40  

pt ca nu i-am primit
Un Explorator: sau i-a trimis aiurea
Un Explorator: in alt cont
Un Explorator: sau dracu stie unde
Un Explorator: eu nu am primit niciun leu si asta e tot ce conteaza pt mine

9 iunie 2011 la 01:24  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire