Blogger Template by Blogcrowds

Anca mi-a lasat un mesaj la postarea precedenta in care ma "soma" sa renunt la antiperspirantele mele obisnuite (Dove sau Nivea - cu mult incriminatii parabeni si saruri de aluminiu cancerigene).
Si pentru ca sunt grabnic ascultatoare, am dat fuga la "Leacul" - magazin specializat in produse bio.
Am agatat deodorantul din imagine, pe care zice asa: "Deodorant cu bila usor parfumat cu rozmarin, levantica si witch hazel organice, ofera controlul mirosurilor neplacute cu eficienta si de durata. Fara paraben, alcool sau aluminiu ce blocheaza porii. Acest deodorant usor parfumat cu ulei de rozmarin si levantica reduce cresterea bacteriilor. Contine uleiuri esentiale de rozmarin, levantica si witch hazel. Nu are alcool sau alti iritanti; witch hazel, deocristal lichid si saruri de zinc sunt alternative mai sigura si irita mai putin. Impreuna cu o igiena de baza, aceste ingrediente ofera control sigur si natural fara a impiedica functia vitala de a transpira."

E produs de Green People, cateva dintre produsele lor disponibile in Romania (laolalta cu preturile - mari:D) le gasiti aici. Si daca tot m-am dus, am luat si o crema de ochi (in imaginea de mai jos). Nu am mai folosit asa ceva pana acum, dar constat ca uitatul la calculator dublat de ochelari (si inaintarea in varsta - sic!) incep sa devina tot mai vizibile.

Mai aveau si multe altele, m-ar fi tentat o crema de fata, dar nu ma puteam decide asa ca am lasat-o pe altadata. Marturisesc ca voiam de fapt de multa vreme sa incerc varianta deodorantelor "sanatoase" dar nu am mai ajuns la magazinul cu pricina. Deci, Anca, multam ca m-ai urnit, bre.
Adaug totusi ca nu stiu in ce masura sunt eficiente ca nu am mai folosit. (fireste ca o sa revin cu o postare in care o sa ma razboiesc cu Anca in caz ca nu sunt:)) ). Scumpe sunt sigur, ca toate produsele bio - drept urmare m-am intrebat, ca tot romanu' truditor pentru bani, daca or fi un moft. Mi-am amintit ca studii medicale arata ca nu ar fi chiar moft, si ca totusi asa-numitii parabeni (din spray-uri, stik-uri si roll-on-urile obisnuite) ar fi responsabili de aparitia cancerului la san.
Cineva pentru, cineva impotriva? Se abtine cineva?

Daca tot sunt la capitolul lepse, purced sa mai dau curs uneia - de la Irina de data asta - pentru ca tare mult mi-a placut postarea asta a ei despre ingrijirea femeii, din "Scrisorile Caterinei".

Inainte de toate, voiesc a spune ca nu am intalnit barbat (ortodox, neortodox ori ateu) care sa aprecieze, sa isi doreasca ori sa laude femeia neigrijita. Nu am intalnit nici femeie care sa admire pe una mai neingrijita decat ea. Infatisarea ingrijita inseamna, dupa mine, un pic mai mult decat haine curate si e o chestiune de respect - respect de sine si respect fata de ceilalti.
De buna seama nu cred ca femeia credincioasa ar trebui sa fie respingatoare, dar admit - fireste - ca exista diferite intelegeri ale "ingrijirii".

Acum in ce ma priveste, nu prea am topuri:) Nici la cosmetice, cum nici la mancare sau la altele. Dar pot rezuma cam asa:

- nu folosesc farduri, dar nu pentru ca ma tem sa nu ma perpelesc o vesnicie intr-un cazan cu smoala, ci pentru ca pur si simplu nu cred in ele. Si nu simt nevoia. Cred mai curand in naturalete. (apoi, necesita o anume stiinta si indemanare - pe care nu le am; si mai necesita timp - de care duc mereu lipsa)

- folosesc zilnic demachiant pentru a scapa de praful si transpiratia zilei. Aici m-am ghidat dupa sfatul unei cosmeticiene care mi-a spus ca investitia in demachiante nu merita, trebuie doar sa fie potrivit tipului de ten - am incercat, asadar, mai multe - in general produse rezonabile ca pret, cu extracte de plante. Am pielea uscata si foarte sensibila, deci evit apa mizerabila a Bucurestiului si nu folosesc niciodata sapun pentru fata.

- folosesc zilnic crema de fata. Pielea simandicoasa refuza sa accepte produsele cosmetice obisnuite, cu parfum si/sau coloranti, parabeni, asa ca iau creme "de farmacie" pentru ten sensibil (cu apa termala) - Uriage e buna si mai rezonabila ca pret. Am mai folosit Ivatherme, Avene, Vichy. Bune toate. Si scumpe:D

- folosesc uneori fond de ten (hidratant, pentru ten sensibil - Vichy/Uriage/Avene)

- antiperspirant stick Dove sau Nivea

- cand si cand, mai folosesc o apa de parfum fresh de la The Body Shop (urasc mirosurile dulci sau cele puternice)


- pasta de dinti Parodontax cu extract de plante si bicarbonat de sodiu (uneori Lacalut ori Sensodyne). Nu fac parte din cei care cred ca orice pasta de dinti are acelasi efect.

- la sampoane, crema de maini si gel de dus lista e mereu deschisa. Aleg de regula produse pentru piele sensibila, cu mirosuri discrete.

Lista ramane deschisa. Indrazniti!


E veche leapsa asta, dar mi-a fost drag sa fac exercitiul. Postez, asadar, cu intarziere despre felurile preferate de mancare, la indemnul Anei care m-a lepsuit aici

Constat ca nu prea am feluri preferate, ci doar preferinte generale (si pofte trecatoare, desigur;). Imi place mai curand mancarea simpla, pentru ca, imi place sa cred, dincolo de ganduri si ifose suntm simpli, noi - oamenii. Desigur ca nu strica sa ne si complicam (culinar ori ba) din vreme in vreme, dar simplitatea ramane mereu frumoasa.

Imi plac, deci, la nemurire fructele si legumele - aproape fara exceptie si in orice combinatii. Nu sunt deloc fan al mancarurilor romanesti (sarmale, cozonac, slanina, carnati, piftie, ciorba de perisoare, chiftele...) Altminteri, nu cred sa am un fel de mancare constant adorat, dar - de-a lungul vremii - m-am lins pe degete dupa:

- rosii de gradina cu telemea proaspata (imi place si mi-a placut dintotdeauna combinatia. aproape ca as putea-o declara mancarea preferata:)

- salate cu diferite legume si ierburi proaspete (plus branza, eventual), musai asezonate cu ulei de masline si lamaie sau otet balsamic. Sunt fan andive si rucola, salate cu ciuperci crude. Imi plac lintea si sparanghelul.

- paste cu felurite si neinchipuite sosuri si garnituri de legume (nu imi plac pastele cu carne)

- supa de pui cu patrunjel din abundenta

- piure de cartofi (cu lapte si unt) si salata de sfecla rosie (cu hrean si/sau chimen)

- ardei copti (cu salata de vinete/ branza... sau cu orice:)

- lapte cald alaturi de o felie de paine cu unt si gem de casa (sau lapte si paine cu unt si miere)

- salate de fructe in orice combinatii, tarte si placinte cu fructe, fursecuri si produse tip patiserie facute in casa.

Ce am descoperit mai nou si imi place mult e rucola, pe care o folosesc alaturi de salata verde sau in salata de rosii, dar si in mancare cu orez sau paste. Si am mai descoperit prazul - imi place mancarea de praz cu vin si masline, dar si ciorba cu praz si dovlecel (si parmezan)
Ramane lepsa deschisa tuturor care au chef sa ne impartaseasca lista placerilor gustului.

Postări mai noi Postări mai vechi Pagina de pornire