Blogger Template by Blogcrowds

Fara aluminiu si parabeni


Iata, asadar, (dupa cum am promis mai jos) o varianta de deodorant fara aluminiu sau parabeni pe care am descoperit-o recent. FaviDeo -- un roll-on produs de Favisan, pe baza de plante. Contine extracte de echinaceea, aloe vera si alge marine. Drept urmare miroase a ceai:) Eu as fi preferat sa nu miroasa deloc, dar chiar si asa e placut si eficient. Il folosesc cu succes de doua saptamani.
M-am bucurat cand l-am gasit la un mic magazin naturist de acasa dupa ce prin Bucuresti cutreierasem farmacii si super-marketuri de produse organice unde am gasit fie produse "naturale" dar cu aluminiu si parabeni, fie produse ataaaaat de scumpe incat un deodorant sanatos devenea o investitie la care nu m-am putut angaja:) FaviDeo costa in jur de 10 lei, deci cat un antiperspirant obisnuit.
Gama Favisan mai cuprinde si ceva creme naturale cu aloe si fara substante chimice periculoase, la preturi rezonabile (pe care insa nu le-am testat)
Alternativa la deodorantele obisnuite ar mai fi un soi de cristal, deci o piatra (rotunjita ca un stick), ce lasa pielea sa respire, dar are proprietati dezinfectante si previne mirosul transpiratiei. Se gaseste mai rar, dar a aparut si pe la noi -- depinde insa reactia de la caz la caz. Pentru unii e eficienta, la altii se pare ca nu are efect. Eu tin minte ca am primit una din strainatate acum cativa ani si nu mi-a placut, era ca si cum nu foloseam nimic. Stiu insa oameni care au incercat aceasta varianta si sunt multumiti. Se aplica generos pe pielea umeda, de preferat dupa dus. E recomandata si pentru inlaturarea mirosului transpiratiei la picioare.

Apoi am mai aflat de varianta Forever Living -- un antiperspirant tot fara aluminiu si parabeni. Nu l-am incercat niciodata, insa documentandu-ma un pic am aflat ca ar contine triclosan -- o substanta antibacteriana la fel de periculoasa, prezenta in majoritatatea sapunurilor, pastelor de dinti, sampoanelor, antiperspirantelor.

Si apropo de antibacteriene, se stie ca sterilizarea excesiva e daunatoare. Sapunurile antibacteriene gen Protex nu sunt recomandate de unii medici tocmai pentru ca genereaza dezechilibre, distrugand si o parte a celuleor de la nivelul pielii si subrezind imunitatea naturala. Iar dupa folosirea produselor acestora agresive, cum sa mai reactioneze pielea atunci cand alegem variante naturale? Cred ca se creeaza un fel de dependenta si de asta uneori produsele naturale ni se pare ineficiente. Asa cum papilele gustative sunt agresate de aromele artificiale si apoi ni se pare ca mancare simpla "nu are gust".

In fine, revenind la deodorante, o ultima precizare: barbatii ar fi mai putin (dar nu deloc) expusi riscului de a face cancer de san datorita folosirii anti-perspirantului deoarece produsul ramane mai mult in parul axilar si nu este aplicat direct pe piele. De asemenea, femeile care aplica anti-perspirantul imediat dupa depilare comporta un risc crescut, din cauza ca depilarea duce la mici rani, imperceptibile, pe piele, ceea ce constituie o poarta de intrare a chimicalelor in piele.

4 comentarii:

de ceva timp am renuntat si eu la antipersipantele obisnuite de pe piata. Incet incet am inceput sa folosesc produse cosmetice si detergenti BIO. Singura firma care comercilizeaza in acest moment produse bio (produse nemtesti), certificate este Life-Care.
Pe blogul meu am scris despre OKO Test si despre produsele Logona.
Daca vreti mai multe detalii puteti sa ma contactati ...http://jurnalulcristinei.blogspot.com/

25 noiembrie 2008 la 05:50  

Multumesc Cristina, de folos precizari!

25 noiembrie 2008 la 11:45  

Acest produs impreuna cu alte cosmetice naturiste se gasesc pe www.naturisteonline.ro la pret de producator. Livrarea costa numai 5 lei prin Posta Romana (la comenzi de sub 150 ron). In Bucuresti produsele pot fi livrate si direct fara alte costuri. Succes

28 aprilie 2010 la 05:39  

Foarte multumesc de pont, nu stiam de acest site.

Cele bune!

3 mai 2010 la 03:36  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire